Egy este egy öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

Így szólt: – Fiam, két farkas vív harcot bennünk, mindannyiunkban ott laknak. Egyikük a Rossz. Ő a harag, az irigység, a féltékenység, a gondok, a fájdalom, a mohóság, az arrogancia, az önsajnálat, a bűn, az előítéletek, a kisebbségi érzések, a hazugságok, az álszentség. Másikuk a Jó. Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.-

Az unoka pár percig tűnődött, majd megkérdezte: -Nagypapa, ez így nagyon félelmetes! Te tudod, hogy melyik farkas nyer?-

Az öreg indián ezt válaszolta: -Az, amelyiket táplálod.-

Majd így folytatta: -Ha jól táplálod őket, mindketten nyernek. Ám ha csak a fehér farkast eteted, a fekete bujkálni fog, és csak arra vár, hogy valami elvonja a figyelmedet vagy meggyengülj, és már ugrik is, hogy megkapja a figyelmet, amire vágyik. Mindig dühös lesz és mindig harcban fog állni a fehér farkassal. De ha elfogadod, elégedett lesz ő is és a fehér farkas is, így mindannyian nyerünk. A fekete farkas kitartó, bátor, nem ismeri a félelmet, erős akaratú, kiváló stratéga – néha szükségünk van ezekre a tulajdonságokra. A fehér farkasból hiányoznak ezek a képességek, ámde együttérző, gondoskodó, erős, és képes arra, hogy felfedezze, mi a közös érdekünk. Látod, fiam, a fehér farkasnak szüksége van arra, hogy a fekete farkas is mellé álljon.

Ha csak az egyiket eteted, éhezni fog a másik, és nem uralkodhatsz rajta. Ha mindkettőt eteted, mindketten szolgálni fognak. Etesd mindkettőt, és nem lesz többé harc benned a figyelmedért. És ha nincs benned harc, hallgathatsz arra a mélyebb belső hangra, ami segít eldönteni, hogy mi a helyes.

A béke, fiam, a cseroki missziója. Akiben béke van, annak mindene megvan. De ha harc dúl a bensejében, nincs semmije sem.

Rajtad áll, hogyan bánsz a benned élő ellentétes erőkkel: éhezteted egyiket vagy a másikat, vagy eteted mindkettőt.-

Forrás:

például itt: https://www.awakin.org/read/view.php?tid=927

itt: https://www.patrickburns.co/a-leadership-lesson-from-the-tale-of-two-wolves/

itt: https://chipmonkbaking.com/blogs/news/the-real-story-of-the-two-wolves

vagy itt: https://likeawildflower.net/2018/10/10/balance-the-wolves/

Kép:

https://weheartit.com/entry/265044719

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You cannot copy content of this page