Német Orsolya vagyok, pedagógus és pszichológus, alkotó-fejlesztő meseterapeuta. A Magház meseműhely szervezője és alapítója.

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium után a Károli Gáspár Református Egyetemen tanultam pszichológia  szakon (2003-2007), illetve az ELTE német nyelvtanári képzésén végeztem (2001-2005).

Végzés után külső óraadóként bent maradtam a Károli Gáspár Egyetemen, pszichológus hallgatóknak tartottam személyiség II. gyakorlatot, illetve pályaszocializációs kurzusokat.

Három gyermekem született, így az egyetemi munkát abbahagytam, de folyamatosan képződtem a tíz év otthonlét alatt, autogén tréner, fókusz tréner, tehetségfejlesztő szaktanácsadó lettem, illetve hosszan képződtem analitikus irányban a módszerspecifikus végzettségig.

Sokat meséltem a gyerekeimnek, újra felfedeztem a mesék világát, az utam így Boldizsár Ildikó képzésére vezetett; metamorphoses meseterapeuta lettem, és azóta is ez a legmeghatározóbb, tanulmányaimat egybekötő irány a számomra.

Három éve tartok a szocio-emocionális készségek fejlesztésére fókuszáló, alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat óvodásoknak illetve alsó tagozatos általános iskolás gyerekeknek, ahol a pedagógiai és pszichológiai ismereteimet egyaránt alkalmazom.

You cannot copy content of this page