Német Orsolya vagyok, pedagógus és pszichológus, alkotó-fejlesztő meseterapeuta. A Magház meseműhely szervezője és alapítója.

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium után a Károli Gáspár Református Egyetemen tanultam pszichológia  szakon (2003-2007), illetve az ELTE német nyelvtanári képzésén végeztem (2001-2005). Végzés után külső óraadóként bent maradtam a Károli Gáspár Egyetemen, pszichológus hallgatóknak tartottam személyiség II. gyakorlatot, illetve pályaszocializációs kurzusokat.

Három gyermekem született, így az egyetemi munkát abbahagytam, de folyamatosan képződtem a tíz év otthonlét alatt, autogén tréner, fókusz tréner, tehetségfejlesztő szaktanácsadó lettem, illetve hosszan képződtem analitikus irányban a módszerspecifikus végzettségig.

Sokat meséltem a gyerekeimnek, újra felfedeztem a mesék világát, az utam így Boldizsár Ildikó képzésére vezetett; metamorphoses meseterapeuta lettem, és azóta is ez a legmeghatározóbb, tanulmányaimat egybekötő irány a számomra.

Hetedik éve tartok a szocio-emocionális készségek fejlesztésére fókuszáló, reflektív meseterápiás foglalkozásokat óvodásoknak illetve alsó tagozatos általános iskolás gyerekeknek, ahol a pedagógiai és pszichológiai ismereteimet egyaránt alkalmazom.

Mesékkel dolgozni izgalmas kaland. Mese témában rendszeresen írok cikkeket, szeretek meséket fordítani, újramesélni és megosztani másokkal is ezeket a talált kincseket. Több mint 50 mesét fordítottam és meséltem újra.

A Hogyan került csillag az almába? – című átdolgozott mesém 2021-ben, a Bátor kis papagáj 2022-ben, a Nem a mi gondunk! 2023-ban jelent meg a Csimóta kiadónál papírszínház formában.

2021-ben ösztöndíjas doktorandusz hallgató lettem az ELTE PPK Tanácsadás és Iskolapszichológia Tanszékén, ahol általános iskolás, alsó tagozatos gyerekek érzelmi – szociális készségeinek fejlesztésére tervezek meseterápiás programot.

You cannot copy content of this page